Festival vina i hrane Ravangrad Wine Fest u Somboru

Festival vina i hrane Ravangrad Wine Fest u Somboru01 Dec 08:00 - 21:00 - Sombor
Sombor

Route

Hit Cena: 1200 RSD

„Ravangrad Wine Fest“ svake godine okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Ove godine se očekuje oko 100 izlagača iz zemlje i okruženja (proizvođača vina, rakije, hrane, ugostiteljskih objekata sa svojom gastronomskom ponudom i regionalnih turističkih organizacija). Tokom trajanja manifestacije, festival poseti oko 2000 posetilaca.
Ravangrad Wine Fest kao jedinstvena manifestacije ove vrste na području Zapadno-bačkog okruga, obogaćuje turističku ponudu grada i regije.
Pozivamo Vas da svojim učešćem obogatite IX ’’Ravangrad Wine Fest’’ i kao posetilac uživate u degustaciji dobrog vina i hrane uz prateći muzički program, promocije, prezentacije i stručna predavanja.Sombor, grad bogate kulturne baštine, čuvar stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir u kome su stvarali svoja najistaknutija dela.
Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas bledo luta ulicama grada održavajući tradiciju prošlog vremena.

PLAN I PROGRAM PUTA
►08:00
Polazak iz Beograda i vožnja auto-putem Beograd - Subotica. Ima oko 2 i po sata vožnje do početne tačke.

►oko 10:30
Očekivani dolazak u Sombor.

► 11:00
Obilazak i razgledanje najveće slike u Srbiji - impresivne slike "Bitka kod Sente"(1*).

► 11:30
Pešačka tura i obilazak najlepših gradskih atrakcija u centru Sombora: Zgrade županije, gradske kuće ...

► 13:00
Odlazak na festival. Degustacija vina i tradicionalnih specijaliteta.

► Slobodno vreme za šetnju Somborom, fakulatavnu vožnju fijakerom i druženje

►Kasno popodne - predveče, povratak kući.

Zanimljivo:

1* → Slika "Bitka kod Sente", mađarskog umetnika nemačkog porekla Ferenca Ajzenhuta, najveće je ulje na platnu ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije. Računajući i pozlaćeni ram, koji je takođe umetničko delo, ova slika, dimenzija 7x4 metara, zauzima površinu od 40 kvadrata! Izložena je u zgradi somborske Skupštine opštine, koju Somborci i danas nazivaju Županija, a za 110 godina, koliko se tamo nalazi, nijednom nije restaurirana. Pravo je čudo kako je slika prenešena i uneta unutra.
© 2018 Siguez